субота, 27. јул 2019.

Eksplozivna psihologija prirode čoveka

  (Zabeleženo u toku jednog razgovora sa Irenom i kroz analizu važnih životnih situacija u procesu sazrevanja uma i svesnosti čoveka)                                            



 Procese sazrevanja svesnosti, kako emotivno, tako i umno, kroz koje smo i mi takodje prošli, kao i procese kroz koji prolaze ljudi sa kojima smo dolazili u kontakt, nije pogrešno nazvati nervnim slomovima. To su veoma jaki i potpuno neophodni trenuci preklopnice, momenti za nadogradnju mozga, ili da kažemo, stvaranje konkretnije i mnogo harmonizovanije veze izmedju fizičkog i energetskog tela, izmedju logike i osećanja čoveka.

 Instaliranjem ovog novog sistema svesnosti (koji je uvek tu ispod svih naših površnosti koje prihvatamo preozbiljno i prisutan je u vidu visoko harmonizovanih vibracija postojanja kojima svi težimo), otkrivamo lepotu i smisao života u sadašnjem trenutku.
Instalaciji novog prethodi bolan i veoma snažan trenutak gašenja prethodnog sistema uma.
Dakle nadogradjivanje ne ide kroz san, nego kroz pad postojećeg sistema u budnom stanju , ili da taj trenutak nazovemo Gašenjem Neprekidnih Procesa Nesigurnosti, zbog kojih se osećamo zatvorenim pred svim Lepotama postojanja.
Kroz fizički proces gledano, osećanja su jako slična Epi napadu. Eksplozija, kao posledica previše nepotrebnih informacija u mozgu. Ali to je takodje i trenutak poniznosti. Kada možeš da kažeš izvini i osetiš koliko je moćna ta reč i koliko toga menja.
E sad, šta je tu važno prihvatiti... trenutak bola je prirodan proces prekida postojećih veza uma i tela, utemeljenih isključivo na osećaju da se raspadamo u očima onog koga volimo... A ono što se zaista dešava kroz oči koje gledaju taj proces, jeste transformacija čoveka iz osećaja bezvrednosti u osećaj slobode.
Krajnji cilj i nova svesnost vrede svakog bola kroz koji čovek prodje na tom putu...  osećanja ljubavi prema osobi koja nam je pomogla u tom procesu takodje budu pojačana, ali neobavezujuća...

Isto se to dešava i u toku životnih situacija koje imaju silu da rasparčaju čoveka i opet ga sastave, a tiču se zdravstvenih problema, finansijskih i svih ostalih koje nas zadese u životu.

Svaki trenutak, svaki razgovor i svaka situacija je tu sa razlogom, a naše je samo da ih prihvatamo, analiziramo i učimo iz njih.



                                                                                                                             Pričala: Irena,
                                                                                                                      Beležio: Momčilo Pešić.

Нема коментара:

Постави коментар